OVER ONS

Van der Lans International is een dynamisch familiebedrijf dat in 1991 is opgericht door grondlegger Jan van der Lans. Wij zijn internationaal actief in de import van (exotisch) fruit, groenten en fruitspecialiteiten uit meer dan 20 landen en concentreren ons daarbij voornamelijk op het zuidelijk halfrond. Onze producten worden verkocht en gedistribueerd naar diverse afnemers op de Europese markt.

Als onafhankelijke importeur beheersen wij het complete traject van teler tot eindafnemer. Zo ontstaat volledige transparantie in onze toevoerketen, waarin de voedselveiligheid is geborgd door alle relevante certificeringen. Dat vereist naast jarenlange ervaring, een hoge mate van vakkundigheid.

Ons succes is gebaseerd op 25 jaar ervaring, strategische expertise, gedegen marktkennis èn op de professionaliteit van onze partners. Sleutelvoorwaarden voor een uitstekende en vooral duurzame relatie, die voor alle betrokken partijen profijtelijk is. Met recht: a fruitful alliance.

Alle vereiste certificeringen
De werkwijze van Van der Lans International is volledig transparant en gecertificeerd. Zo beschikken wij over:
– International Food Standard Broker Certificate Silver higher level
– SKAL – Bio Certificaat

Onze logistieke expertise
Om vers fruit uit verre streken in topconditie af te leveren op hun eindbestemming, is een grote kennis van logistiek noodzakelijk. Daarbij moet door de hele keten de kwaliteit en snelheid gegarandeerd zijn, terwijl de kosten beheersbaar moeten blijven. Transport en opslag, gekoeld of geventileerd, volledige traceerbaarheid; het vergt een goed geolied logistiek apparaat om met een hoog eisenpakket, een lage kostprijs te garanderen. Bij aankomst wordt de lading ingeklaard. Er worden residu analyses uitgevoerd en kwaliteitskeuringen – en certificaten verstrekt. Onze ketentraceerbaarheid tijdens en na de productiecyclus is optimaal: iedere productbatch heeft zijn eigen historie en geeft volledig inzicht tot en met de gebruikte bestrijdingsmiddelen.

van teler tot retailer

Hier komt een foto van een teler