UIEN

Teeltgebieden
Australië, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Polen, Egypte en India

Variëteiten:
Rode uien
Witte uien
Gele uien
Zoete uien
Diverse sjalotten
Picklers
Bosuien
Grano d’Oro
Valenciana

Onze doelstelling is om jaarrond een kwalitatief hoogwaardig uienprogramma te leveren. Nederland is één van de grootste exportlanden ter wereld en dus zit de Hollandse ui volop in ons assortiment om naar veel andere Europese landen te worden geëxporteerd. Ook maken wij deel uit van de Holland Onion Association. Deze belangenorganisatie voor promotie van de Hollandse ui is mede op initiatief van ons bedrijf tot stand gekomen. In de periode van maart tot juli importeren we eveneens uien uit Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Argentinië, Egypte en Zuid-Afrika. Veelal voor leveringsprogramma’s aan Europese retailorganisaties.

Ketentraceerbaarheid
Hoewel een ui nagenoeg gelijk is, verschillen de teeltmethoden en verpakkingsfaciliteiten per werelddeel substantieel. Onze jarenlange, intensieve samenwerking met onze producenten stelt ons in staat steeds de best haalbare kwaliteit en transportmethode te realiseren. Vanuit Nieuw-Zeeland verschepen we bijvoorbeeld hand-clipped uien in Reefercontainers, waarbij temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie optimaal geregeld zijn. Vanzelfsprekend is daarbij de ketentraceerbaarheid vanaf teler tot aan de eindbestemming gegarandeerd. Op verzoek kunnen afnemers de volledige teeltregistratie bij ons verkrijgen.

De geliefde ui
Uien zijn wereldwijd een zeer geliefd voedingsgewas. Geen enkele keuken kan feitelijk zonder. De ui heeft zich dan ook terecht een geheel eigen status in het groente aanbod verworven. Traditioneel gebruiken we in de Europese keukens het meest de gele ui, maar tegenwoordig wordt ook steeds vaker de rode ui gekozen vanwege zijn pittiger smaak en decoratieve uiterlijk. Binnen Van der Lans vormt de im- en export van uien direct vanaf het oprichtingsjaar in 1991 een belangrijke kernactiviteit. Het hele jaar door bieden wij een ruim assortiment van gele, rode en witte uien en sjalotten van diverse origine.

Van der Lans uienassortiment