DRUIVEN

Teeltgebieden
Zuid-Afrika, Chili, Argentinië, Egypte, Brazilië, Peru, India, Namibië

Variëteiten:
Wit (pitloos), rood (pitloos), blauw/zwart (pitloos)

Consumptiedruiven
Volgens de Food Administration Organisation (FAO) wordt wereldwijd 75.000 km2 (Nederland is 41.528 km2 groot) grond gebruikt voor de productie van druiven. Ruwweg driekwart daarvan gaat naar de wijnproductie. De beste tafeldruiven komen van het zuidelijk halfrond met als origine Brazilië, Chili, Zuid-Afrika, Namibië en Peru. Al jaren werken wij met een vaste kern telers voor wie topkwaliteit vanzelfsprekend is. Mensen die wij niet alleen waarderen om hun toewijding en vakkennis,maar die zich ook ruimschoots hebben bewezen als solide, zakelijke partners.

Jaarrond programma
Aan het einde van het Europese druivenseizoen starten wij vanaf half oktober met de import van tafeldruiven uit Brazilië en Peru. Zowel rode, als wit pitloze soorten en vanuit Peru ook vele Red Globe druiven. Vanaf november verschuift het aanbod naar Namibië en Zuid-Afrika. Vervolgens komt het aanbod vanaf India, wat een steeds groter marktaandeel verovert in Europa. Het overzeese seizoen sluiten wij dan af met Chileense druiven en vanaf mei/juni komt de aanvoer uit Egypte.

Van teler tot eindafnemer
De betrouwbaarheid en kwaliteit van onze samenwerkingsverbanden met diverse telers maakt het mogelijk direct aan de bron te labelen of te verpakken, exact volgens de gewenste kwaliteitseisen van de eindafnemer zoals brix en minimum diameter kaliber. Dit kan bijvoorbeeld in clamshells van 500 gram of in traditionele carry bags.

Van der Lans druivenassortiment